Collectieve Surveillance
Ruime ervaring

De surveillancedienst van Westvlietbewaking is al ruim 40 jaar met een groot aantal surveillancevoertuigen zichtbaar aanwezig. Duidelijk herkenbaar zorgt onze surveillancedienst voor een zichtbare aanwezigheid in en rond risico objecten en in collectieve surveillance gebieden.

Collectieve Surveillance

” Wij zorgen ervoor dat uw wijk veilig en leefbaar blijft door duidelijk herkenbaar, zichtbaar en alert te zijn”

De surveillancedienst van Westvlietbewaking is al ruim 40 jaar met een groot aantal surveillancevoertuigen zichtbaar aanwezig. Duidelijk herkenbaar zorgt onze surveillancedienst voor een zichtbare aanwezigheid in en rond risico objecten en in collectieve surveillance gebieden.

Westvlietbewaking is de marktleider op het gebied van mobiele surveillance en collectieve surveillance in de politieregio Haaglanden. Onze dienst is ook sterk vertegenwoordigd in de politieregio’s Rotterdam-Rijnmond en Hollands-Midden.

Collectieve beveiliging / collectieve surveillance groeiend fenomeen

Westvlietbewaking heeft de afgelopen jaren de opdrachten voor collectieve surveillance zien toenemen. Collectieve beveiliging / collectieve surveillance in welke vorm dan ook voor industriegebieden, bedrijventerreinen en woonwijken is dan ook een groeiend fenomeen. Onze visie is dat binnen een paar deze vorm van beveiliging geheel ingeburgerd is. Het verschuiven van de toezichtstaken, die normaal door de politie worden uitgevoerd, naar de particuliere markt gebeurt nu al steeds vaker.

Goede en duidelijke communicatie

Verschuiven van taken betekent niet verplaatsen. Alleen als er goede communicatie is tussen alle partijen kan collectieve beveiliging succesvol zijn. Wij zijn van mening dat de beveiligingsdienst een spin in het web moet zijn bij collectieve beveiliging. Door contacten te houden met de overheid (gemeente, politie, wijkagent) en frequent overleg met opdrachtgever(s) kan de beveiligingsdienst er voor zorgen dat alle partijen een helder en transparant beeld hebben van de collectieve beveiliging.

Rol als wijkbeheerder

Buiten het  preventief aanwezig zijn, het constateren en afhandelen van beveiligingsincidenten zien wij voor de collectieve beveiliging ook een rol als een soort “wijkbeheerder”. Het signaleren en rapporteren van alle andere relevante zaken voor de opdrachtgever(s), de gemeente en de wijkagent en het direct melden van deze zaken is een belangrijke taak van de collectieve surveillance.  U kunt bijvoorbeeld denken aan het melden van kapotte straatverlichting aan de gemeente of het melden van bijvoorbeeld verdachte voertuigen, verdachte situaties en illegale activiteiten (zoals weetteelt en/of ondermijning, aan de wijkagent.

Duidelijke en nuttige rapportages

Uitgebreide rapportage van de beveiligers / surveillanten is pre. Het delen van deze rapportage met de opdrachtgever(s), politie en gemeente ook. Alleen dan wordt de investering van de opdrachtgever optimaal benut en levert de collectieve surveillance rendement op. Westvlietbewaking voert collectieve surveillance uit diverse bedrijventerreinen in Den Haag, Rijswijk, Zoetermeer en Bleiswijk.  Uit ervaring weten wij dat de politie zeer blij is met de input van de particuliere beveiligers. De rapportage wordt gebruikt in onderzoeken en soms leidt een rapport tot een nieuw onderzoek. Ook levert de rapportage een beter beeld op van een wijk waardoor ook de politie gerichter kan werken.

Westvlietbewaking werkt met Sequrix. Instructies en protocollen voor de surveillant zijn digitaal, in een beveiligde omgeving, beschikbaar op een beveiligd device. Surveillanten registreren hun taken en werkzaamheden op dit device. Indien een surveillant tijdens de collectieve surveillance noemenswaardige bijzonderheden constateert en hierop eventuele acties onderneemt ontvangt de opdrachtgever elke eerste werkdag per email hierover een digitaal rapport (incl. eventuele foto’s).

Meer informatie of offerte ?

Wij maken graag een passende offerte. Vul het offerteformulier op deze pagina of bel voor een vrijblijvende offerte of afspraak.

TIP : Combineer collectieve surveillance met alarmopvolging

Door de collectieve surveillance van Westvlietbewaking ook de alarmopvolging van Uw object te laten uitvoeren bent U altijd verzekerd van een snelle aanrijtijd op die momenten dat de collectieve surveillant in Uw wijk aanwezig is.

Aanvraag offerte Collectieve Surveillance

    Met spoed beveiliging nodig druk op de rode knop of bel 070-3900254

    Later beveiliging nodig vraag dan hieronder een offerte aan voor collectieve surveillance :    Bent U zakelijk of particulier ?

    ZakelijkParticulier
    Let op !! Ziet U hieronder niet het bericht : "Bedankt voor je bericht. Het is verzonden." of heeft U geen bevestiging in de email ontvangen dan is er iets mis gegaan met het formulier en adviseren wij U om een email te sturen naar info@westvlietbewaking.nl met daarin Uw offerte aanvraag.